phone

Kunstmarkt in Utrecht centrum

Zaterdag 19 oktober organiseren we samen met kunstenaar Bob Mollema de eerste editie van de illustratiemarkt in De Utrechter op het Vredenburg 40! In totaal zijn er 15 kunstenaars die hun werk laten zien: verwacht zeefdrukken, kwalitatief drukwerk en origineel werk. De illustratiemarkt is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 – 17.00 uur.

Kom langs en geniet tussendoor van een heerlijk taartje, een lekkere lunch of een koud Utrechts biertje. Trakteer jezelf of een ander op een mooi kunstwerk. Nieuwsgierig naar de illustratoren? Maak hier vast kennis. De locatie is goed bereikbaar en ligt op loopafstand van het station.

Ps houd de website in de gaten, want er komen nog meer illustratoren bij.

Meld je aan via Eventbrite

Maak kennis met de illustratoren

Utrechtse makers, Bob Mollema

Bob Mollema

Bob Mollema (Bennekom, 1990) is een illustrator, kunstenaar en muzikant die internationaal samenwerkingen smeed met diverse partijen. Hij laat zich inspireren door oude natuurreligies, mythologische motieven, moderne kunst en vintage verpakkingen. Zijn werk verkent thema’s zoals polytheïstische voorchristelijke religies en benadrukt de band tussen de mensheid en de natuur. Met zijn kunst wil hij de harmonieuze relatie overbrengen die oude culturen hadden met de natuur.

Hij werkt voornamelijk met krijt, pastel, potlood of olieverf omdat de ruwheid, het toeval, de foutenmarge en het analoge aspect aansluiten bij zijn zoektocht naar puurheid en authenticiteit. Het is een daad van rebellie tegen de uniformiteit die de wereld langzaam maar zeker verslindt.

Naast onafhankelijke projecten werkt hij voor verschillende internationale opdrachtgevers. Waaronder: Volcom, National Geographic, Regulator Crew, De Bijenkorf, Atacama Surf Shop, Moersleutel Craft Brewery, De Bonte Koe Chocolade, Bandcamp, Bonne Suits, VPRO, Paradiso, De Volkskrant & De Standaard.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Eline Schipperen

Eline Schipperen

Eline Schipperen (1994) is een Utrechtse illustrator met Brabantse roots. Ze vindt dat illustratie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verduidelijken van ingewikkelde onderwerpen of situaties, en
werkt dan ook voornamelijk aan animaties, infographics of redactionele producties die dit doel dienen.In haar vrije werk laat ze zich het liefst inspireren door haar omgeving. Zo zoekt ze naar mooie composities in de alledaagse dingen om haar heen en baseert daar haar illustraties op.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Mark Verdult

Mark Verdult

​​I am an illustrator based in The Hague (The Netherlands) working both from home and in Utrecht, where I have a workplace at “Het huis van Betekenis”.
In my work I focus on narrative illustration, ranging from picture books to comics and graphic novels. Besides the illustrative work for my clients I create most of my personal projects with the goal of self-publishing.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Cliff van Thillo

Cliff van Thillo

Cliff van Thillo (Bergen op Zoom, 1985), woont in Utrecht en is afgestudeerd op het SintLucas (graphic design) in 2007 en op de HKU (illustration) in 2013. Hij is allround illustrator, je kan zijn werk kennen uit o.a. de VPROgids, Trouw of De Correspondent. Hij laat zich inspireren door Brutalisme en pretpark-esthetiek. In zijn pastelkleurige theater-achtige opstellingen creeërt hij graag nieuwe levensvormen.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Robert Jan Lechner

Robert Jan Lechner

The work of Robert Jan Lechner finds its origin in human nature. It is about who we are, where we come from, and where we are going. About surviving and thriving in an environment that is constantly changing. And the challenges we face during this infinite transformation.

Robert imitates the shapes, colors, and movements that characterize the natural world. The lines and shapes he observes have become part of his visual language.

He alternates autonomous work with commercial projects. The works in this exhibition consist of handmade prints.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Timon Vader

Timon Vader

Timon Vader is een tekenaar en creatieve allrounder die op het snijvlak van mystiek, absurditeit en het poëtische een balanceertruc uitvoert. Zijn werk wordt bevolkt door expressieve karakters en als hij de kans daarvoor krijgt laat hij zijn werelden graag van het papier af dansen – om weer op muren, in verhalen, op keramiek, online en meer, te verschijnen.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Philip Lindeman

Philip Lindeman

Philip Lindeman is een illustrator die de menselijke ervaring onderzoekt door middel van speelsheid, humor en surrealisme. Zijn werk combineert realistische elementen met fantasie, waardoor dromerige en vervreemdende sferen ontstaan; een fictieve realiteit.

Philip heeft een fascinatie voor het absurdistische en onverwachte, waarbij hij verhoudingen, perspectieven en context manipuleert om bekende onderwerpen en landschappen in een nieuw licht te zetten. Zijn gebruik van symboliek, gecombineerd met een lichte en ironische benadering, maakt zijn werk zowel toegankelijk als diepgaand, met een sterke nadruk op het vertellen van verhalen en het oproepen van nostalgie.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Lotte Dijkstra

Lotte Dijkstra

Lotte Dijkstra is een illustrator die met de juiste dosis humor en spontaniteit, scherpe observaties van het alledaagse verbeeld.
Eeuwig opzoek naar een plottwist, ongelukje of woordgrap vindt ze luchtigheid in het bestaan.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Joosje Bosch

Joosje Bosch

Joosje Bosch is het liefst non-stop bezig met creëren. Of ze nu ontwerpt, haakt, illustreert, tuft of zeefdrukt, haar werk bruist van speelsheid en kleur. Vanuit haar studio in Leiden, waar ze al bijna twee jaar met veel plezier werkt, geeft ze vorm aan haar creatieve visies. Haar ideeën zijn niet altijd perfect, maar juist dat experimenteren maakt het voor haar zo leuk. Ze houdt ervan om zichzelf aan het lachen te maken met wat er uit haar hoofd en handen komt. Voor Joosje is creativiteit pas echt geslaagd als het tot leven komt in een tastbaar voorwerp, iets dat gezien en gebruikt wordt, en niet zomaar in een la verdwijnt.

Naast haar onafhankelijke projecten heeft ze samengewerkt met verschillende opdrachtgevers, waaronder het Leiden Internationaal Film Festival, VNTG Label, Kleinstukjeversheid, Museum De Lakenhal, Hortus Botanicus Leiden, Goeswijn, Coffee Company Berenstraat, De Zoute Kater en diverse horecagelegenheden.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Albert Hennipman

Albert Hennipman

Albert Hennipman, Maarn/Utrecht (1963)
Founding Father van het Huis van Betekenis – Finding Feathers voor zijn vrije werk.

Ik houd van ontwerpen, vogels en tekenen. Deze drie dingen komen samen bij mijn eigen ontwerpwerk, mijn docentschap aan de afdeling illustratie van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en mijn vrije werk. Ik interesseer mij voor het ambacht én voor alle nieuwe ontwikkelingen. Graag omring ik me met mensen die zich thuis voelen bij sociale en geëngageerde projecten. In die positie kan ik goed uit de voeten als ontwerper van de grote lijn en als organisator van een team dat een project uitwerkt.

In mijn vrije werk laat ik mij inspireren door vogels. In de serie ‘silhouet-birds’ laat ik in het silhouet van de vogel kleuren of textuur samenvloeien en zoek naar een kader waarin de vogel zich thuis voelt. Het werk is geprint op papier of acrylglas 40 x 30 cm en eventueel op kaarten 10,5 x 14,8 cm)

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Timber Sommerdijk

Timber Sommerdijk

Vanaf de lagere school zagen leraren vooral de bovenkant van Timber Sommerdijk zijn pet omdat hij altijd aan het tekenen was. Dat is nog steeds zo. Jarenlang stond de combinatie van kattenkwaad, illustreren en avonturen centraal. Eerst tijdens zijn grafische opleiding in Zwolle en later op reis in treinen of liftend door verschillende werelddelen.

Sinds zijn afstuderen aan de Utrechtse kunstacademie in 2022 werkt hij als zelfstandig illustrator voor diverse opdrachtgevers, waaronder de landelijke media. Verder ontwerpt hij posters en campagnes en vind je zijn muurschilderingen door het hele land, onder andere in Deventer, Utrecht en Eindhoven. Timber zijn werk is kleurrijk en bomvol elementen, grappen en verstopte verhalen.

Naar de website
De Utrechter, illustratiemarkt 19 oktober, Thomas van der Vlis

Thomas van der Vlis

Thomas, ook bekend als TOSAM, begon ooit met risoprinten omdat hij met vrienden een stripblaadje wilde uitgeven. Dat leidde ertoe dat hij zelf meer ging tekenen en prints ging maken. Hij experimenteert graag met de kleurbeperkingen van de riso en is als ontwerper veel bezig met nieuwe vormen van publiceren en boekprojecten in samenwerking met andere makers. In zijn prints zijn vooral dagelijkse dingen te zien, zoals kaas, olijven en Vlaamse gaaien.

Naar de website

Alle dagen open

  • Maandag t/m woensdag 09:00 - 23:00
  • Donderdag en vrijdag 09:00 - 00:00
  • Zaterdag 11:00 - 00:00
  • Zondag 11:00 - 23:00
Bel
ons op 030-2271857
Mail
ons op [email protected]

Onze locatie is op loopafstand van Utrecht Centraal. Je fiets kun je gemakkelijk kwijt in de overdekte fietsenstalling Vredenburg, Stationsplein of House Modernes. Met de auto? Parkeergarage P5 Hoog Catharijne, Q-Park La Vie, Parkeergarage Paardenveld en ParkBee Kroonstraat bevinden zich op loopafstand. Ons restaurant is geheel rolstoelvriendelijk ingericht.

Let op! Bij ons kan je alleen pinnen.

image Bekijk locatie in Google Maps
Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht